yoga инструктор Димо

Димо Димов – Хуанджи

Хуанджи е наследник на школата на Виктор Сеплевенко (личен ученик на Свами Шивананда и Борис Сахаров), който основава йога движението в България в първата половина на 20-ти век. Практикува йога от 1985 г. Негови основни учители са Минко Минков, д-р Чаушев, Венцеслав Евтимов и Пепси Баба (Перица Георгиев). При тях преминава обучение в Класическа йога, Тибетска йога, Даоски практики, Кундалини-йога, Тантристки практики, интензивни и суфи практики.


Практиките, които Хуанджи води са изпълнени по един фин начин със спокойствие и щастие. Леки за изпълнение, но наситени със съдържание, упражненията създават вътрешна хармония, която преминава в ежедневието…точно там, където е нужна.


Според Хуанджи, всеки човек е едно безкрайно и красиво същество, изпълнено със светлина и любов, а неговата роля е да помогне на практикуващите да осъзнаят този факт и да му се насладят в пълнота. През годините преминава през джудо, киокушин карате и у-шу. Изучава ветеринарна и хуманна медицина, основи на китайската медицина, китайски и лечебен масаж и диагностика.