IVA_8434

Поли

Докоснах се до йога преди 2 години, търсейки начин да се освободя от стреса и да внеса спокойствие и баланс в ежедневието си. Йога ми даде нещо повече – радост, позитивизъм, търпение, по-дълбоко осъзнаване на случващото се в живота ми и с мен самата.

Йога е начина да потънеш в себе си, да се отърсиш от всички рамки и правила и да усетиш истинската си същност. Да знаеш кой си, за какво мечтаеш, какво искаш, намерил ли си начин да изразяваш себе си и знаеш ли с какво си богат? Йога е начин да си отговориш на тези въпроси. Аз си отговорих на част от тях. И тези отговори ме доведоха до новото начало в живота ми – любовта ми към децата и йога ме накараха да завърша курса към БФЙ „Преподаватели по йога за деца”. И съвсем спонтанно се появи и желанието ми да преподавам.

Отношенията с деца ме карат да се отворя навън и това, което съм възприела за себе си като път, да споделя и с тях. От тях научавам много, като учител, родител и човек. Това е един взаимен и безкрайно ценен процес на лично израстване за всички. Любим цитат: ” Когато се приближа към дете, то ме вдъхновява за две чувства – нежност за това, което е и уважение за това, което то може да стане.”