Хатха Йога

Хатха Йога

Хатха йога е третата степен по пътя на йога и е практика, която цели изграждане на физическа дисциплина, сила и издръжливост на тялото и ума. В похватите на Хатха йога влизат асаните (стабилни и удобни физически пози) и пранаяма (съзнателно контролиране на дъха), които в комбинация с насочвана релаксация и концентрация на мисълта развиват у практикуващите осъзнатост, сила и гъвкавост. Тя е чудесна практика за начинаещи. Редовното практикуване на Хатха йога дарява със здраве, спокоен ум и добро самочувствие.

йога за деца

Йога за деца

Всеки час е приключение!

Заниманията с деца се провеждат под формата на игра и децата истински се забавляват и развиват въображението си! Практиките изграждат в децата самодисциплина, упоритост и издръжливост. Оформя се мускулатурата на цялото тяло. Развиват се мускулите, които поддържат гръбначния стълб изправен и децата придобиват изправен стоеж. Засилва се имунната система и защитните сили на организма. Дихателните практики оформят белите дробове, увеличават притока на жизнена енергия в организма и освобождават натрупания в ума стрес. По този начин децата ще се справят по ефективно с учебните си задължения.

Практиките са разработени за деца на възраст между 5 г. и 10 г.

боуен

Боуен

Неслучайно наричат техниката Боуен „хомеопатията на мануалната терапия“. Тя си служи с малки, премерени интервенции по тялото, които го стимулират да се самолекува. Това не е масаж и не е акупунктура. Техниката на Боуен се различава от всичко, познато досега на официалната медицина. Това е холистична терапия, в която ударението се поставя върху потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие.

Методът помага за възвръщането на равновесието и хармоничното функциониране на тялото, за да може да възстанови собствените си защитни механизми и във всяка конкретна ситуация да избира оптималния баланс за поддържане на здравето в превъзходно състояние.

Боуен помага за облекчаването на много специфични наранявания, остри и хронични здравни проблеми. Тя го прави чрез използване на вътрешните оздравителни механизми на тялото. Терапевтът изпраща сигнали към нервната система на определени места по тялото (мускули, сухожилия, нерви) и тялото отговаря своевременно.

Боуен терапия се извършва всеки понеделник след предварително записан час.

боуен

Аюрведа Йога масаж

Аюрведа Йога масажа е дълбоко хармонизираща и оздравителна процедура. В нея се съчетават магията на Аюрведа масажа със сусамово масло и Йога техники за разтягане и огъване на тялото.

Дълбоките масажни техники осигуряват раздвижване на енергията и подобряват работата и състоянието на мускулите и ставите в нашето тяло.
Бавните движения на терапевта осигуряват успокояване и балансиране на нервната система, събужда се енергията в тялото, която отключва саморегулиращи процеси в организма.

В допълнение сусамовото масло подхранва кожата и го снабдява с ценни вещества.

Масажа се извършва на специален матрак на земя в хармонична и спокойна обстановка.

Опитай този ритуал на здравето и красотата за да си спомниш за свързаността на тялото с душата!

боуен

Масаж с топли вулканични камъни

Масажът с топли вулканични камъни е релаксираща процедура, която има за цел да балансира енергията на тялото. Това е антистресов масаж, при който се комбинира ръчния масаж с енергията, която излъчват топлите камъни и енергията на етерични – Арома масла.

Вулканичните камъни са събрали в себе си силата на петте елемента – въздух, вода, земя, огън и метал и при загряването им, тази сила и енергия започва да се излъчва от тях.

Зареждайки чакрите с тази топлина, снабдяваме тялото с енергия и балансираме нервната система.

Масажа е подходящ за всички хора и във всички възрасти, освен при силно изразени форми на диабет и епилепсия.

Продължителност на масажа – 50 минути

видове йога

Виняса Йога

Виняса е вид Хатха йога, която се отличава с плавното, подобно на танц преливане на асаните една в друга. Преведен от санскрит, терминът означава свързване на дъха с движението, т.е. свързване на външния с вътрешния ни свят. Чрез концентриране на вниманието върху дълбокото, диафрагмено (Уджай) дишане, практиката протича като медитация в движение, едновременно с това в тялото се генерира енергия, която се усеща под формата на топлина, разпалваща вътрешния огън, пречистващ телесните и психологически токсини.

Тийн Йога ( за тийнейджъри между 12 г. и 18 г.)

Ин Йога

Практиката Ин йога включва комплекс от бавни, предимно седящи и лежащи пози, които ни позволяват максимално разтягане и развиване на гъвкавостта, както и пози от стоеж, чиято цел е да тонизират мускулите в цялото тяло.

Целта на практиката е да осъзнаваме в дълбочина, както мускулите и ставите, така и тъканите от които сме изградени, като се насочваме към съединителната тъкан на бедрата, таза и гръбнака.

Ин йога е чудесно допълнение към по-динамичните стилове в йога, помагайки ни да достигнем дълбока вътрешна осъзнатост и фокус на ума.

Тийн Йога ( за тийнейджъри между 12 г. и 18 г.)

Тийн Йога

Практикуването на йога помага на тийнейджърите да развиват връзката тяло-ум. Тази връзка не само подобрява имиджа, но и спомага за по-добра стойка и дори облекчава стреса. Ние обикновено не мислим за тийнейджърите, които имат напрежение в мускулите, но това е истински проблем за юношите. Стегнатите мускули могат да доведат до напрежение, главоболие и различни телесни болки и страдания. Повишаването на гъвкавостта облекчава някои от тези здравни проблеми. Като допълнителен бонус, увеличената гъвкавост помага за предотвратяване на свързани със спорта наранявания. Практикуването на йога и медитация може да е изключително полезно за тийнейджърите, тъй като намалява стреса, тревожността и напрежението, характерни за тази възраст.

Юмейхо

Юмейхо

Юмейхо е съчетание от различни методи, техники и похвати, които целят да възстановят равновесието в тялото. Когато чрез юмейхо човек получи равновесие, това увеличава собствените му природни жизнени сили и като резултат стига до максимално възстановяване на организма.

Юмейхо се различава от всички останали познати методи по това, че се основава на теорията за центъра на тежестта, идеята за симетрия и равновесие в човешкото тяло.

Юмейхо е превантивен и възстановителен метод, който чрез омесване и притискане, наместване и фиксиране на костите, теглене, изправяне и вертикален натиск, предпазва от болести и постига висок възстановителен резултат.

В комбинация с йога, юмейхо се превръща в мощен инструмент за трансформация, не само на физическо, но и на енергийно ниво.

Юмейхо се предлага веднъж месечно, след предварително записване.

Юмейхо

Регресия

Регресия е техника за връщане в миналите животи, чрез пълно и дълбоко релаксиране на тялото и промяна в състоянието на съзнанието. Тя е път за личностно израстване и изцеление.

Ти си роден не като празен лист, а като душа богата както с мъдростта така и с белезите от много животи. Ние всички носим спомени от минали животи – безсъзнателни доживотни спомени, които носят един енергиен заряд и продължават да ни засягат.

Те могат да бъдат неща, оставени и недовършени, направени обети, постижения, провали, грешки, успех, емоционални дългове, чувство за вина, благодарност, травми и внезапна смърт, мъдрост и любов.

Тези неща от миналото са създадени модели, които непрекъснато се задействат и се повтарят в сегашния ни живот. Тези модели могат да бъдат положителни или отрицателни. Те могат да повлияят на нашите отношения, поведение, мотивация, а дори и на нашите физически тела и здраве.

Положителните модели могат да бъдат таланти, приложена мъдрост, влияещи вкусове и изпълнена с енергия цел в живота. Отрицателните модели са разрушителни, натрапчиви състояния, мътни решения, причиняват нараняване и блокират пътя ни.

Чрез тези спомени в съзнанието, ние можем да се освободим от моделите, които вече не ни служат, свободни да живеем по-пълноценно в настоящето. Полезните модели са подсилени, отрицателните модели се неутрализират.

Регресията ни помага:
– да видим личните си взаимоотношения в нова светлина;
– да се заредим с енергия, таланти и способности от миналото;
– премахва страховете и тревогите, свързани с травми от минали животи;
– освобождава травми от минали животи, които са в основата на физически проблеми в настоящия живот;
– да разберем мисията и целта в живота си;
– да се срещнем с духовния си водач и др.

Спомените от минал живот са автобиографията на вечната ни душа – лични истории, които обясняват, кои сме сега и защо сме тук, на Земята.

йога ащанга

Ащанга Йога

Ащанга е практика подходяща за динамични хора. Асаните са подредени в логична последователност, свързани помежду си с виняса. Характерно за практиката е дишането Уджай и фокусирането на погледа в една точка – дришти. Синхронизирането на дъха с движението води до загряване и пречистване на кръвта и стимулира цялостното кръвообращение. Практиките по Ащанга Йога създават усещане за лекота и тонус, пречистват тялото от натрупани токсини.

Тази практика прави тялото силно, дисциплинира ума и дава възможност да погледнем на себе си и на света по един нов начин.

йога с рейки

Въздушна Йога

Въздушна йога е необикновена, смела и приятна практика. Основна действаща сила тук е силата на гравитацията, теглейки собственото ни тегло надолу, което разтяга нашето тяло и най-вече стави. Разтеглянето на гръбначния стълб по неговата ос, висейки, облекчава най-вече междупрешлените пространства, дава жизненост, сила и живот на изморения гръбнак и оказва един добър терапевтичен ефект от цялостната практика. Ставите не са натоварени от нашата тежест, в тях има движение и лекота. Обърнатите пози тук енергизират, освежават и ободряват практикуващия. Натрупаният стрес сякаш се „излива” през главата, обръщайки своето положение. Разчитайки много на своите ръце, въздушна йога насочва вниманието ни до голяма степен и към развиване горната част на тялото, а именно ръце, рамене, гръден кош, оттам и бели дробове.

Смелост, свобода, щастие и ендорфини! А защо отново не събудим и детето в нас? Доверявайки се на йога люлката, ние се учим на доверие към света и хората около нас.

*  Практиката не е подходяща за хора с високо кръвно налягане, повишено вътреочно налягане, глаукома, синузит, отит или други възпаления в областа на главата, скорошни травми, също и за хора с наднормено тегло. Противопоказни са всякакъв вид гладуване, пост и кръводаряване!

тай масаж

Пилатес

Пилатес е метод от упражнения, разработен от Джоузеф Пилатес, който набляга на балансираното развитие на тялото чрез придобиване на сила, гъвкавост и усет.

Упражненията се изпълняват бавно и със специално внимание върху дишането и концентрацията на мисълта.

Действието на пилатес е в няколко основни насоки:

– стягане на корема
– тонизиране и стягане на краката и задните части
– подобряване на баланса
– изправяне на стойката на тялото
– развитие на по-силна воля
– изграждане на по-здрава мускулатура

Пилатес има благоприятно въздействие върху гръбначния стълб, подобрява общото здраве, съня, кръвообращението, помага в борбата с депресията. Цялата философия на пилатес се заключава в любимия цитат на  неговия създател Джоузеф Пилатес: “Тялото се създава от разума”.

тай масаж

Тай Масаж

Тай масажа е холистична терапия, оздравяваща цялото тяло, балансирайки жизнената му енергия, използвайки акупресура, рефлексотерапия и нежен стречинг.
Изпълнява се на земя и наподобява пасивно практикуване на йога, позволявайки на терапевта да използва гравитацията и тежестта на тялото си.

Някои от положителните ефекти на Тай масажа включват облекчение на:
– Главоболие и мигрена
– Напрегната мускулатура
– Обща скованост на тялото предизвикана от заседнал начин на живот
– Физически и емоционален стрес
– Храносмилателни проблеми
– Безсъние, тревожност
– Болки в кръста, ишиас

Продължителност на масажа: 90 мин.

Рейки терапия с кристали

Рейки терапия с кристали

Рейки е метод за лечение с помощта на Универсалната Космическа Енергия, която се предава от Мастера на пациента чрез полагане на ръце.
Рейки е проста и ефективна система за лечение. Тя е абсолютно безопасна и приложима за всички без изключение: деца, възрастни, бременни, животни и растения. Енергията Рейки прониква във всяка клетка на тялото и резултат от нейното действие е изпълването на тялото с жизнена енергия, която носи изцеление.

Кристалите могат да влияят върху енергийната система на човека – чакри, аура, като пренасят, трансформират, усилват и складират енергия.
Скъпоценните камъни въздействат върху физическото, емоционалното и духовното състояние на човека.
Кристалите, използвани по време на Рейки терапията ще помогнат за изцеление и балансираща енергия. Те ще ускорят процеса на оздравяване.
Целта на полагането на камъни е да се освободят етерни, емоционални, умствени или духовни блокажи за благополучие.