Хатха Йога

Хатха Йога

Хатха йога е третата степен по пътя на йога и е практика, която цели изграждане на физическа дисциплина, сила и издръжливост на тялото и ума.

В похватите на Хатха йога влизат асаните (стабилни и удобни физически пози) и пранаяма (съзнателно контролиране на дъха), които в комбинация с насочвана релаксация и концентрация на мисълта развиват у практикуващите осъзнатост, сила и гъвкавост.

Тя е чудесна практика за начинаещи. Редовното практикуване на Хатха йога дарява със здраве, спокоен ум и добро самочувствие.

йога за деца

ИН Йога

Практиката Ин йога включва комплекс от бавни, предимно седящи и лежащи пози, които ни позволяват максимално разтягане и развиване на гъвкавостта, както и пози от стоеж, чиято цел е да тонизират мускулите в цялото тяло.

Целта на практиката е да осъзнаваме в дълбочина, както мускулите и ставите, така и тъканите от които сме изградени, като се насочваме към съединителната тъкан на бедрата, таза и гръбнака.

Ин йога е чудесно допълнение към по-динамичните стилове в йога, помагайки ни да достигнем дълбока вътрешна осъзнатост и фокус на ума.

йога за деца

Пилатес

Пилатес е метод от упражнения, разработен от Джоузеф Пилатес, който набляга на балансираното развитие на тялото чрез придобиване на сила, гъвкавост и усет.

Упражненията се изпълняват бавно и със специално внимание върху дишането и концентрацията на мисълта.

Действието на пилатес е в няколко основни насоки:– стягане на корема
– тонизиране и стягане на краката и задните части
– подобряване на баланса
– изправяне на стойката на тялото
– развитие на по-силна воля
– изграждане на по-здрава мускулатура

Пилатес има благоприятно въздействие върху гръбначния стълб, подобрява общото здраве, съня, кръвообращението, помага в борбата с депресията. Цялата философия на пилатес се заключава в любимия цитат на  неговия създател Джоузеф Пилатес: “Тялото се създава от разума”.

боуен

Рейки терапия

Рейки се определя, като енергийна система за холистично лечение, която усилва естествените умения на организма за самолечение. Въздействието на Рейки е върху всички енергиинйи нива – физическо, емоционално, ментално и духовно.
На хората със здравословни проблеми тя помага за отстраняване на блокажите и възстановяване на баланса между тяло, ум, емоции и дух; отстранява ежедневния стрес и дава възможност за хармонизиране и бързо възстановяване, спомага за личностното израстване и разгръщане на потенциалните ни възможности.

Терапевта използва и е проводник на космическата универсална енергия като я предава на клиента чрез дланополагане върху основните чакри.

боуен

Аюрведа Йога масаж

Аюрведа Йога масажа е дълбоко хармонизираща и оздравителна процедура. В нея се съчетават магията на Аюрведа масажа със сусамово масло и Йога техники за разтягане и огъване на тялото.

Дълбоките масажни техники осигуряват раздвижване на енергията и подобряват работата и състоянието на мускулите и ставите в нашето тяло.
Бавните движения на терапевта осигуряват успокояване и балансиране на нервната система, събужда се енергията в тялото, която отключва саморегулиращи процеси в организма.

В допълнение сусамовото масло подхранва кожата и го снабдява с ценни вещества.

Масажа се извършва на специален матрак на земя в хармонична и спокойна обстановка.

Опитай този ритуал на здравето и красотата за да си спомниш за свързаността на тялото с душата!

боуен

Хармонизираща терапия – ритуал „Божествена жена”

Само на жените е дадено правото да съхраняват, пренасят и усилват божествената енергия!

Но в забързаното ежедневие осъзнаваме ли своята женска сила… Знаем ли защо богинята в нас е уморена, обръщаме ли й внимание…

С бавни и нежни движения, миг след миг ще се потапяте в хармония и блаженство. Ритуала ще ви релаксира и зареди с енергия, но не само!

Терапията включва фин аромомасаж с масло от роза на ръце, шия, деколте и лице с елементи на лимфен дренаж в съчетание със специален ритуал за хармонизиране на женската енергия и рейки зареждане на Анахата (сърдечна) чакра.

При нужда маслото може да се подмени с друго.

боуен

Боуен

Неслучайно наричат техниката Боуен „хомеопатията на мануалната терапия“. Тя си служи с малки, премерени интервенции по тялото, които го стимулират да се самолекува. Това не е масаж и не е акупунктура. Техниката на Боуен се различава от всичко, познато досега на официалната медицина. Това е холистична терапия, в която ударението се поставя върху потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие.

Методът помага за възвръщането на равновесието и хармоничното функциониране на тялото, за да може да възстанови собствените си защитни механизми и във всяка конкретна ситуация да избира оптималния баланс за поддържане на здравето в превъзходно състояние.

Боуен помага за облекчаването на много специфични наранявания, остри и хронични здравни проблеми. Тя го прави чрез използване на вътрешните оздравителни механизми на тялото. Терапевтът изпраща сигнали към нервната система на определени места по тялото (мускули, сухожилия, нерви) и тялото отговаря своевременно.

Боуен терапия се извършва всеки понеделник след предварително записан час.

видове йога

Виняса Йога

Виняса е вид Хатха йога, която се отличава с плавното, подобно на танц преливане на асаните една в друга.

Преведен от санскрит, терминът означава свързване на дъха с движението, т.е. свързване на външния с вътрешния ни свят.

Чрез концентриране на вниманието върху дълбокото, диафрагмено (Уджай) дишане, практиката протича като медитация в движение, едновременно с това в тялото се генерира енергия, която се усеща под формата на топлина, разпалваща вътрешния огън, пречистващ телесните и психологически токсини.

Тийн Йога ( за тийнейджъри между 12 г. и 18 г.)

Йога за деца

Всеки час е приключение!

Заниманията с деца се провеждат под формата на игра и децата истински се забавляват и развиват въображението си! Практиките изграждат в децата самодисциплина, упоритост и издръжливост. Оформя се мускулатурата на цялото тяло. Развиват се мускулите, които поддържат гръбначния стълб изправен и децата придобиват изправен стоеж. Засилва се имунната система и защитните сили на организма. Дихателните практики оформят белите дробове, увеличават притока на жизнена енергия в организма и освобождават натрупания в ума стрес. По този начин децата ще се справят по ефективно с учебните си задължения.

Практиките са разработени за деца на възраст между 5 г. и 10 г.

Тийн Йога ( за тийнейджъри между 12 г. и 18 г.)

Тета терапия

Тета лечението е метод създаден и патентован от американската лечителка Ваяна Стайбъл през 2000г.
Името на метода Тета лечение произлиза от мозъчната честота Тета, която варира от 4 до 7 трептения в секунда. Това състояние на мозъка се наблюдава при заспиване, сънуване и при много дълбока релаксация.

Тета лечението е метод, чрез който проникваме в нашето подсъзнание. Там се съхраняват спомените, чувствата, нагласите и убежденията, които формират нашето поведение и начина, по който реагираме в живота си.

Какво може Тета лечението:
1. Съзнателно да влезем в Тета състояние и да се свържем с по-високото съзнание, което е вътре в нас и ръководи цялото Творение.
2. Открива негативна програма, която стопира живота ви и не позволява да имате, чувствате или разбирате определени аспекти от живота си.
3. Дава възможност да заменим програмата с нова – положителна такава.
4. Открива и лекува психологическата причина за заболяването.
5. Може да се настройват чакрите ви, като разтваряне на цвете за ваше най-висше благо.

Тийн Йога ( за тийнейджъри между 12 г. и 18 г.)

Рейки терапия и релаксация със силата на думите

Рейки е енергията на баланса, хармонията и здравето. 
Рейки работи на всички нива: физическо, емоционало, ментално и духовно. Изчиства тялото от “негативните” натрупвания и го зарежда с нова енергия. 

Силата на думите – По време на терапията ще използваме потенциала на думите с положително значение. Релаксацията се случва на момента и е индивидуална за всеки един клиент. Чрез Словото се извършват всички процеси в човешката душа.

Ефектът на преобразуващата сила на думите вече се доказа от изследванията на водата и заснетите в нея кристали от много световни учени и особено от японския професор Масару Емото. Думите са потвърждение, че всяко едно съществуване е вибрация, тъй като цялата Вселена е в състояние на вибрация и всяко нещо произвежда своя честота, която е уникална.

Носете си бутилка с вода за зареждане.

Юмейхо

Масаж с топли вулканични камъни

Масажът с топли вулканични камъни е релаксираща процедура, която има за цел да балансира енергията на тялото. Това е антистресов масаж, при който се комбинира ръчния масаж с енергията, която излъчват топлите камъни и енергията на етерични – Арома масла.

Вулканичните камъни са събрали в себе си силата на петте елемента – въздух, вода, земя, огън и метал и при загряването им, тази сила и енергия започва да се излъчва от тях.

Зареждайки чакрите с тази топлина, снабдяваме тялото с енергия и балансираме нервната система.

Масажа е подходящ за всички хора и във всички възрасти, освен при силно изразени форми на диабет и епилепсия.

Юмейхо

Лимфодренажен масаж

Лимфодренажният масаж спомага за ускоряване движението на лимфата в организма, което води до отстраняване на излишните течности, изхвърляне на шлаките и токсините, като по този начин очистваме организма и снижаваме телесното тегло.

Терапията има способността да активира функционирането на нервната и имунната система.

Има изключителни резултати като:
* Намалява отоците и детоксикира тялото
* Регенерира тъканите и намалява бръчките
* Премахва хронични болки и умора
* Облекчава безсънието, нарушена памет
* Връща жизнеността и премахва стреса
* Абсорбира мастните молекули и намалява целулита
* Засилва дълбоката релаксация

Деликатни техники за лекота във вашето тяло!

Юмейхо

Юмейхо

Юмейхо е съчетание от различни методи, техники и похвати, които целят да възстановят равновесието в тялото. Когато чрез юмейхо човек получи равновесие, това увеличава собствените му природни жизнени сили и като резултат стига до максимално възстановяване на организма.

Юмейхо се различава от всички останали познати методи по това, че се основава на теорията за центъра на тежестта, идеята за симетрия и равновесие в човешкото тяло.

Юмейхо е превантивен и възстановителен метод, който чрез омесване и притискане, наместване и фиксиране на костите, теглене, изправяне и вертикален натиск, предпазва от болести и постига висок възстановителен резултат.

В комбинация с йога, юмейхо се превръща в мощен инструмент за трансформация, не само на физическо, но и на енергийно ниво.

Юмейхо се предлага веднъж месечно, след предварително записване.

йога ащанга

Хатха йога за здрав гръб

Един от начините да се съди за здравето на човек е по степента на гъвкавост на гръбначния стълб и ставите му.
По продължението на гръбначния стълб са разположени важни енергийни центрове, а обездвижването в тях предизвиква блокаж на енергийните потоци, което води до постепенно влошаване на здравето на целия организъм.

Заздравим ли бедрата, коремната стена, отворим ли тазобедрените стави, разтегнем ли междупрешленното пространство- заздравяваме гръбнака и можем да носим самите себе си с лекота!

В практиката са съчетани пози, специално подбрани да заздравят и огъвкавят гърба, кръста, таза и раменния пояс.
Практиката е подходяща за начинаещи в йога!

йога ащанга

Йога клас за третата възраст (60+)

Йога за третата възраст е подходяща за всички над 60 години, които вярват в собствените си възможности за напредък и развитие и не се боят от натиска на годините.

От дълбока древност до днес Йога въздейства благотворно върху качеството на човешкия живот.
Независимо в каква възраст се намираме, системата дава възможности за поддържане на здравето, увеличаване на физическата мобилност, успокояване на ума и психиката.

тай масаж

Рейки терапия и звукова вибрация за благотворна промяна

В съчетание с Рейки терапията сме подбрали музика със звуци и тонове, вибриращи на точно определени честоти:

UТ – 396 Нz – пpeвpъщa cĸpъбтa в paдocт, ocвoбoждaвa чyвcтвoтo зa винa и cтpax.
RЕ – 417 Нz – пoмaгa ни дa ce cпpaвим c oпpeдeлeни cитyaции и дa пpoдължим нaпpeд.
МІ – 528 Нz – пpeoбpaзyвa, пoмaгa дa ce пoпpaви пoвpeдeнaтa ДHK.
FА – 639 Нz – пoдoбpявa coциaлнитe взaимooтнoшeния и пoмaгa зa вpъзĸa c дyxoвнoтo ceмeйcтвo.
ЅОL – 741 Нz – пoмaгa пpи взeмaнeтo нa peшeния и пpeмaxвa cтapитe paзбиpaния.
LА – 852 Нz – зaвpъщaнe ĸъм дyxoвнaтa цeл.

Осъзнаване, усещане, приемане, отдаване…

Терапията е безвредна, може да се комбинира с всеки вид друго лечение.

тай масаж

Ошо Ребалансинг терапия

Какво е Ребалансинг? Ре баланс – връщане към балансирано състояние.
Ошо Ребалансинг терапията се основава на работата на Вилхем Райх – ученик на Зигмунд Фройд и Ида Ролф позната с уникалната си система за работа с тялото – Ролфинг или структурна интеграция.
През 80-те години на 20-ти век Ошо съвместно със свои терапевти, работещи с тялото създават Ошо Ребалансинг терапията.

Ребалансинг е дълбочинен масаж на определени части от тялото, като се използват комбинация от техники за освобождаване на ставите, съединителната тъкан и мускулите, едновременна работа с дишането, енергията на чакрите и емоциите на клиента.

Целта е получаващият терапията да се освободи от закодираните в психиката му ненужни програми и модели, които са честа причина за физически и психически разстройства.

В резултат на Ребалансинг терапията се постига физическа релаксираност, намаляване на силата и интензитета на физическа болка и успокояване и осъзнаване на психологически травми от миналото и стрес.

тай масаж

Абхианга

Абхианга е една от най-често прилаганите в Аюрведа мануални техники. Датираща от хилядолетия, това е практика за втриване на лечебни билкови масла.
Поемайки благотворната смес, тялото се чисти от мастноразтворими токсини, като по този начин повишава своята жизненост и имунитет.
Маслото се състои от взаимобалансиращи се една с друга билки, разтворени във висококачествен зехтин. Използват се целебните качества на ашваганда, брами, джинджифил, карамфил и женско биле (сладък корен).
Абхианга отстранява физически дискомфорт, подобрява циркулацията на кръвта, успокоява нервната система като намалява вредни стресови влияния. Тя отпуска, подхрана и витализира кожата и забавя процесите на стареене.
Релаксиращият ефект действа финно на дълбоки нива. Затопленото масло пречиства праничните канали и балансира енергийните центрове. Това подпомага възстановяването на вродения ни усет за взаимосвързаност и хармония.