Хатха Йога

Хатха Йога

Хатха йога е третата степен по пътя на йога и е практика, която цели изграждане на физическа дисциплина, сила и издръжливост на тялото и ума. В похватите на Хатха йога влизат асаните (стабилни и удобни физически пози) и пранаяма (съзнателно контролиране на дъха), които в комбинация с насочвана релаксация и концентрация на мисълта развиват у практикуващите осъзнатост, сила и гъвкавост. Тя е чудесна практика за начинаещи. Редовното практикуване на Хатха йога дарява със здраве, спокоен ум и добро самочувствие.

йога за деца

Пилатес

Пилатес е метод от упражнения, разработен от Джоузеф Пилатес, който набляга на балансираното развитие на тялото чрез придобиване на сила, гъвкавост и усет.

Упражненията се изпълняват бавно и със специално внимание върху дишането и концентрацията на мисълта.

Действието на пилатес е в няколко основни насоки:

– стягане на корема
– тонизиране и стягане на краката и задните части
– подобряване на баланса
– изправяне на стойката на тялото
– развитие на по-силна воля
– изграждане на по-здрава мускулатура

Пилатес има благоприятно въздействие върху гръбначния стълб, подобрява общото здраве, съня, кръвообращението, помага в борбата с депресията. Цялата философия на пилатес се заключава в любимия цитат на  неговия създател Джоузеф Пилатес: “Тялото се създава от разума”.

боуен

Боуен

Неслучайно наричат техниката Боуен „хомеопатията на мануалната терапия“. Тя си служи с малки, премерени интервенции по тялото, които го стимулират да се самолекува. Това не е масаж и не е акупунктура. Техниката на Боуен се различава от всичко, познато досега на официалната медицина. Това е холистична терапия, в която ударението се поставя върху потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие.

Методът помага за възвръщането на равновесието и хармоничното функциониране на тялото, за да може да възстанови собствените си защитни механизми и във всяка конкретна ситуация да избира оптималния баланс за поддържане на здравето в превъзходно състояние.

Боуен помага за облекчаването на много специфични наранявания, остри и хронични здравни проблеми. Тя го прави чрез използване на вътрешните оздравителни механизми на тялото. Терапевтът изпраща сигнали към нервната система на определени места по тялото (мускули, сухожилия, нерви) и тялото отговаря своевременно.

Боуен терапия се извършва всеки понеделник след предварително записан час.

боуен

Аюрведа Йога масаж

Аюрведа Йога масажа е дълбоко хармонизираща и оздравителна процедура. В нея се съчетават магията на Аюрведа масажа със сусамово масло и Йога техники за разтягане и огъване на тялото.

Дълбоките масажни техники осигуряват раздвижване на енергията и подобряват работата и състоянието на мускулите и ставите в нашето тяло.
Бавните движения на терапевта осигуряват успокояване и балансиране на нервната система, събужда се енергията в тялото, която отключва саморегулиращи процеси в организма.

В допълнение сусамовото масло подхранва кожата и го снабдява с ценни вещества.

Масажа се извършва на специален матрак на земя в хармонична и спокойна обстановка.

Опитай този ритуал на здравето и красотата за да си спомниш за свързаността на тялото с душата!

видове йога

Виняса Йога

Виняса е вид Хатха йога, която се отличава с плавното, подобно на танц преливане на асаните една в друга. Преведен от санскрит, терминът означава свързване на дъха с движението, т.е. свързване на външния с вътрешния ни свят. Чрез концентриране на вниманието върху дълбокото, диафрагмено (Уджай) дишане, практиката протича като медитация в движение, едновременно с това в тялото се генерира енергия, която се усеща под формата на топлина, разпалваща вътрешния огън, пречистващ телесните и психологически токсини.

Тийн Йога ( за тийнейджъри между 12 г. и 18 г.)

Йога за деца

Всеки час е приключение!

Заниманията с деца се провеждат под формата на игра и децата истински се забавляват и развиват въображението си! Практиките изграждат в децата самодисциплина, упоритост и издръжливост. Оформя се мускулатурата на цялото тяло. Развиват се мускулите, които поддържат гръбначния стълб изправен и децата придобиват изправен стоеж. Засилва се имунната система и защитните сили на организма. Дихателните практики оформят белите дробове, увеличават притока на жизнена енергия в организма и освобождават натрупания в ума стрес. По този начин децата ще се справят по ефективно с учебните си задължения.

Практиките са разработени за деца на възраст между 5 г. и 10 г.

Тийн Йога ( за тийнейджъри между 12 г. и 18 г.)

Рейки терапия

Рейки се определя, като енергийна система за холистично лечение, която усилва естествените умения на организма за самолечение. Въздействието на Рейки е върху всички енергиинйи нива – физическо, емоционално, ментално и духовно.
На хората със здравословни проблеми тя помага за отстраняване на блокажите и възстановяване на баланса между тяло, ум, емоции и дух; отстранява ежедневния стрес и дава възможност за хармонизиране и бързо възстановяване, спомага за личностното израстване и разгръщане на потенциалните ни възможности.

Терапевта използва и е проводник на космическата универсална енергия като я предава на клиента чрез дланополагане върху основните чакри.

Юмейхо

Масаж с топли вулканични камъни

Масажът с топли вулканични камъни е релаксираща процедура, която има за цел да балансира енергията на тялото. Това е антистресов масаж, при който се комбинира ръчния масаж с енергията, която излъчват топлите камъни и енергията на етерични – Арома масла.

Вулканичните камъни са събрали в себе си силата на петте елемента – въздух, вода, земя, огън и метал и при загряването им, тази сила и енергия започва да се излъчва от тях.

Зареждайки чакрите с тази топлина, снабдяваме тялото с енергия и балансираме нервната система.

Масажа е подходящ за всички хора и във всички възрасти, освен при силно изразени форми на диабет и епилепсия.

Продължителност на масажа – 50 минути

йога ащанга

ИН Йога

Практиката Ин йога включва комплекс от бавни, предимно седящи и лежащи пози, които ни позволяват максимално разтягане и развиване на гъвкавостта, както и пози от стоеж, чиято цел е да тонизират мускулите в цялото тяло.

Целта на практиката е да осъзнаваме в дълбочина, както мускулите и ставите, така и тъканите от които сме изградени, като се насочваме към съединителната тъкан на бедрата, таза и гръбнака.

Ин йога е чудесно допълнение към по-динамичните стилове в йога, помагайки ни да достигнем дълбока вътрешна осъзнатост и фокус на ума.

йога с рейки

Тийн Йога

Практикуването на йога помага на тийнейджърите да развиват връзката тяло-ум. Тази връзка не само подобрява имиджа, но и спомага за по-добра стойка и дори облекчава стреса. Ние обикновено не мислим за тийнейджърите, които имат напрежение в мускулите, но това е истински проблем за юношите. Стегнатите мускули могат да доведат до напрежение, главоболие и различни телесни болки и страдания. Повишаването на гъвкавостта облекчава някои от тези здравни проблеми. Като допълнителен бонус, увеличената гъвкавост помага за предотвратяване на свързани със спорта наранявания. Практикуването на йога и медитация може да е изключително полезно за тийнейджърите, тъй като намалява стреса, тревожността и напрежението, характерни за тази възраст.

тай масаж

Юмейхо

Юмейхо е съчетание от различни методи, техники и похвати, които целят да възстановят равновесието в тялото. Когато чрез юмейхо човек получи равновесие, това увеличава собствените му природни жизнени сили и като резултат стига до максимално възстановяване на организма.

Юмейхо се различава от всички останали познати методи по това, че се основава на теорията за центъра на тежестта, идеята за симетрия и равновесие в човешкото тяло.

Юмейхо е превантивен и възстановителен метод, който чрез омесване и притискане, наместване и фиксиране на костите, теглене, изправяне и вертикален натиск, предпазва от болести и постига висок възстановителен резултат.

В комбинация с йога, юмейхо се превръща в мощен инструмент за трансформация, не само на физическо, но и на енергийно ниво.

Юмейхо се предлага веднъж месечно, след предварително записване.