Хатха Йога

Хатха Йога

Хатха йога е третата степен по пътя на йога и е практика, която цели изграждане на физическа дисциплина, сила и издръжливост на тялото и ума.

В похватите на Хатха йога влизат асаните (стабилни и удобни физически пози) и пранаяма (съзнателно контролиране на дъха), които в комбинация с насочвана релаксация и концентрация на мисълта развиват у практикуващите осъзнатост, сила и гъвкавост.

Тя е чудесна практика за начинаещи. Редовното практикуване на Хатха йога дарява със здраве, спокоен ум и добро самочувствие.

йога за деца

 Йога FIT

 

Йога FIT или Йогалатес е уникална практика, съчетаваща древните знания на йога за човешкото тяло, съвременния метод за рехабилитация Пилатес и фит упражнения с насоченост за отслабване и поддържане на желаното тегло.

Съчетанието от статични йога асани и по-динамични упражнения води до изгаряне на мазнини. Акцентът е поставен върху проблемните зони на тялото – ханш, талия, корем и бедра, които отлично се стягат и оформят.
Акцентира се също върху техниката на движенията, култивира се енергията идваща от нашия център, като по този начин се спомага за подобряване на двигателните навици и общия тонус на тялото.
В практиката ще работим за стабилизиране и устойчивост на различни мускулни групи с подходящи упражнения с ниска и висока интензивност. По този начин издължаваме мускулите и изгаряме мазнини.
Комбинацията от тези упражнения не само ще ни даде сила, издръжливост и гъвкавост, но също така ще ни помогне да тонизираме и оформим своето тяло.
йога за деца

ИН Йога

Практиката Ин йога включва комплекс от бавни, предимно седящи и лежащи пози, които ни позволяват максимално разтягане и развиване на гъвкавостта, както и пози от стоеж, чиято цел е да тонизират мускулите в цялото тяло.

Целта на практиката е да осъзнаваме в дълбочина, както мускулите и ставите, така и тъканите от които сме изградени, като се насочваме към съединителната тъкан на бедрата, таза и гръбнака.

Ин йога е чудесно допълнение към по-динамичните стилове в йога, помагайки ни да достигнем дълбока вътрешна осъзнатост и фокус на ума.

йога за деца

Масаж на лице, шия и деколте

Козметичния масаж е процедура за запазване младостта и свежестта на кожата. Той е познат от дълбока древност и намира широко приложение в съвременната козметика.
Представлява съвкупност от различни по сила, посока и вид движения, с които се въздейства благоприятно на кожата, подлежащите мускули, мастната тъкан, съдове и нерви.
Целта на козметичният масаж е да подобри тургора на кожата, да тонизира мимическата мускулатура, да подобри кръвооросяването на кожата, да увеличи еластичността на съединителнотъканните влакна.
* Повишава тъканното дишане – при масажа кръвоносните съдове на кожата се разширяват и кръвообращението в дадения участък се засилва. Това подобрява храненето на тъканите, деленето на клетките и обновяването на епидермиса.
* Премахва подпухналостта – чрез масажа се усилва отокът на венозна кръв, подобрява се циркулацията на лимфата. Това допринася за извеждането на задържалите се течности, за изчистване на токсините и за премахване подпухналостта на кожата.
* Забавя процесите на стареене – масажът увеличава еластичността на тъканите и стимулира тяхната работа.
* Естествен фейслифт ефект – редовния масаж на лицето спомага за поддържане тонуса на мимическите мускули.
боуен

Боуен

Неслучайно наричат техниката Боуен „хомеопатията на мануалната терапия“. Тя си служи с малки, премерени интервенции по тялото, които го стимулират да се самолекува. Това не е масаж и не е акупунктура. Техниката на Боуен се различава от всичко, познато досега на официалната медицина. Това е холистична терапия, в която ударението се поставя върху потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие.

Методът помага за възвръщането на равновесието и хармоничното функциониране на тялото, за да може да възстанови собствените си защитни механизми и във всяка конкретна ситуация да избира оптималния баланс за поддържане на здравето в превъзходно състояние.

Боуен помага за облекчаването на много специфични наранявания, остри и хронични здравни проблеми. Тя го прави чрез използване на вътрешните оздравителни механизми на тялото. Терапевтът изпраща сигнали към нервната система на определени места по тялото (мускули, сухожилия, нерви) и тялото отговаря своевременно.

Боуен терапия се извършва всеки понеделник след предварително записан час.

видове йога

Виняса Йога

Виняса е вид Хатха йога, която се отличава с плавното, подобно на танц преливане на асаните една в друга.

Преведен от санскрит, терминът означава свързване на дъха с движението, т.е. свързване на външния с вътрешния ни свят.

Чрез концентриране на вниманието върху дълбокото, диафрагмено (Уджай) дишане, практиката протича като медитация в движение, едновременно с това в тялото се генерира енергия, която се усеща под формата на топлина, разпалваща вътрешния огън, пречистващ телесните и психологически токсини.

Тийн Йога ( за тийнейджъри между 12 г. и 18 г.)

Ци гун

Ци гун в превод от китайски — работа с ци – енергията, дъх, дихание е древна китайска медитативна система и като част от традиционната китайска медицина, Ци гун е метод да поддържаме здравето си сами, чрез редовна практика.

Редовното занимание с упражнения по Ци гун помага за:
1) постигане на въртешна сила и устойчивост, подобряване на здравето и обръщане хода на заболяванията;
2) получаване на умения за работа с Ци, например за създаване
на лечителски умения;
3) създаване на по-добра връзка с “Дао, Бог, Източника” за по-
смислена връзка с природата и света.
Упражненията се изпълняват бавно, плавно в съчетание на дълбоко коремно дишане и мисловна концентрация.
Наричат Ци гун „динамична медитация“ заради постоянната концентрация на вниманието върху извършваното действие.
Юмейхо

Биоакустична корекция

Биоакустична корекция (БАК) е метод на немедикаментозна неврорехабилитация, който има широко приложение при възстановяване на мозъчните функции при пациенти с невропсихиатрични нарушения с различна етиология (функционални нарушения на централната нервна система, последици от органични мозъчни увреждания, съдови заболявания на мозъка, последствия от невроинфекции. невротични, психосоматични заболявания и др.)

Какво да очакваме след курс БАК ?
* Възстановяване на нормалното състояние на централната нервна система ;
* Подобряване на психо-емоционалното състояние, настроението, повишената активност, намаляване на емоционалното напрежение и умора ;
* Нормализиране на съня и апетита, намаляване признаците на невротичност, депресия, агресивност и др.
* Подобряване на функционирането на сърдечно-съдовата система, нормализиране на кръвното налягане и др.
* Укрепване на имунитета ;
* Облекчаване на болката (главоболие при напрежение, функционални главоболия и ангинални болки с ангина, пекторис /гръдна жаба/ и миокарден инфаркт, други видове болки) ;
* Подобряване на метаболитните функции в тъканите и общата адаптивност на организмът ;
* Стимулиращо и възстановително (стимулиране на умственото и речевото развитие при деца със закъснения в речевото и психо-речевото развитие, ефективно възстановяване на речта и когнитивните функции след органично увреждане на мозъка и др.)
Юмейхо

Юмейхо

Юмейхо е съчетание от различни методи, техники и похвати, които целят да възстановят равновесието в тялото. Когато чрез юмейхо човек получи равновесие, това увеличава собствените му природни жизнени сили и като резултат стига до максимално възстановяване на организма.

Юмейхо се различава от всички останали познати методи по това, че се основава на теорията за центъра на тежестта, идеята за симетрия и равновесие в човешкото тяло.

Юмейхо е превантивен и възстановителен метод, който чрез омесване и притискане, наместване и фиксиране на костите, теглене, изправяне и вертикален натиск, предпазва от болести и постига висок възстановителен резултат.

В комбинация с йога, юмейхо се превръща в мощен инструмент за трансформация, не само на физическо, но и на енергийно ниво.

Юмейхо се предлага веднъж месечно, след предварително записване.

Юмейхо

Биорезонансна диагностика

Човешкият организъм като енергийно поле излъчва и абсорбира електромагнитни вибрации.
Биорезонансът използва усъвършенствани устройства, способни да събират вибрациите, излъчвани от клетките на тялото с помощта на електрод.
LIFE EXPERT PROFI е апаратура от последно поколение и е отлична възможност за проверка на здравния ви статус.
Диагностичното изследване включва:
* Определяне на функционалното състояние на 47 органа и системи.
* Aнализ на общото функционално състояние на 9 основни системи в организма – Кръвоносна, Белодробна, Храносмилателна, Отделителна, Ендокринна, Имунна, Опорно-двигателна, лимфна и Органи на главата.
* Степен на устойчивост към вредните фактори на околната среда.
* Вегетативна нервна система.
* Централна нервна система
* Степен на реактивност на организма.
* Информация на измененията в гръбначния стълб на базата на връзките между прешлените и съответстващите им органи и системи.
* Анализ на състоянието за захранващата енергийна система от 7 чакри.
* Анализ на 47 сегмента, свързани с съответните органи и системи на основата на биополето – аура;
* Определяне на патогенни натоварвания и интоксикации в целеви органи, свързани с инвазия на паразити – протозоа, вируси, бактерии, гъбички, хелминти.
* Определяне на биологична възраст и причини за преждевременно стареене.
* Анализ на показателите за процентното насищане на организма с витамини.
* Информация за наличие на токсини и токсични натоварвания.
* Информация за индивидуална хранителна непоносимост към определени продукти.
* Анализ за недостиг на аминокиселини.
* Информация за психо-емоционалното състояние и психосоматичен анализ.
* Запис на изследването и изпращане на файл с визуално изображение.
йога ащанга

Пауър йога

Пауър йога е модерен, осъвременен вариант на йога, създаден в САЩ на основата на Ащанга йога.

В пауър йога упражненията са динамични и не се следва определена последователност. Пауър йога дава много сила на тялото, гъвкавост, повече издръжливост, добра стойка, баланс и психическа устойчивост.Тя загрява мускулите, сухожилията и ставите, повишава имунитета, детоксикира силно, има топящ мазнините ефект, стяга тялото и много други.

Практикуването й осигурява пълно зареждане на тялото с енергия и сила.

Подходяща за здрави и активни хора, нуждаещи се от динамично физическо натоварване.

тай масаж

Абхианга

Абхианга е една от най-често прилаганите в Аюрведа мануални техники. Датираща от хилядолетия, това е практика за втриване на лечебни билкови масла.
Поемайки благотворната смес, тялото се чисти от мастноразтворими токсини, като по този начин повишава своята жизненост и имунитет.
Маслото се състои от взаимобалансиращи се една с друга билки, разтворени във висококачествен зехтин. Използват се целебните качества на ашваганда, брами, джинджифил, карамфил и женско биле (сладък корен).
Абхианга отстранява физически дискомфорт, подобрява циркулацията на кръвта, успокоява нервната система като намалява вредни стресови влияния. Тя отпуска, подхрана и витализира кожата и забавя процесите на стареене.
Релаксиращият ефект действа финно на дълбоки нива. Затопленото масло пречиства праничните канали и балансира енергийните центрове. Това подпомага възстановяването на вродения ни усет за взаимосвързаност и хармония.
тай масаж

Шиацу

Шиацу масаж е мануална терапия, която произлиза от Япония и се практикува с лечебна и отпускаща цел. Самият термин „шиацу“ съчетава в себе си две японски понятия и в буквален превод означава натиск с пръсти. Подобно на методите, които се използват при акупунктурата Шиацу масажът стимулира жизнения тонус на тялото, насърчавайки енергийния поток.
Шиацу предоставя много предимства за тялото и ума, тъй като е в състояние да създаде състояние на дълбока релаксация, което насърчава правилното функциониране на телесните системи.
Освен това, той също така засилва кръвообращението и лимфната циркулация, балансира нервната, дихателната и храносмилателната системи; стимулира имунната система и има дълбоко пречистващо действие върху тялото.
Способността му да ни освобождава от стреса и безпокойството води до забележимо подобрение във физическото и умственото ни състояние.
тай масаж

Класически масаж

Масажът е едно от най-добрите средства за борба със стреса, преумората и напрегнатото ежедневие, повишава нивото на хормона на щастието, отпуска тялото и мускулите, подобрява настроението и тонуса.
Кожните рецептори възприемат и транспортират външните въздействия от масажните техники навътре в организма и оказват благоприятно действие на редица органи и жизнени системи. Постига се подобряване на обмяната на веществата, ускорява кръвообращението и увеличава изхвърлянето на токсини от организма.

тай масаж

Хавайски масаж Ломи-ломи

Масажът Ломи-ломи е красив, грациозен ритуал, който възвръща енергията и увереността в собствените сили.
Характерно за този масаж е, че при него терапевтът работи основно с длани, предмишници и лакти, което осигурява по-голяма контактна площ за въздействие и при работата с лакти се оказва дълбоко точково въздействие по меридианите на човешкото тяло.
Похватите се изпълняват бавно и плавно с разтягане на мускулатурата, което осигурява успокояващ ефект върху соматичната и вегетативната нервна система.
Масажът се използва за намаляване на стреса и умствената отмора, при емоционални смущения и непрекъснат стрес. Практикува се още при мускулни и ставни болки, причинени вследствие на травми или наранявания.
Чрез стимулиране на правилното функциониране на различни органи и мускули в тялото се засилват процесите по създаване на енергия в организма.
Масажът освобождава нервните пътища и води до състояние на спокойствие за цялото тяло и за духа. Доказано е, че главоболието, причинено от стрес, също може да бъде положително повлияно. Чрез стимулиране на потока енергия се създава по-добро кръвообръщение и балансиран метаболизъм. Неслучайно терапевтът използва ръцете си от върха на пръстите до лакътя.
тай масаж

Су-джок

Су-джок терапията е достъпна, резултатна и приложима от всеки човек. Тя е концентрирана изцяло върху ръцете и краката.

Хармонизира цялата енергийна система и се възстановяват защитните сили. Тази терапия е плод на хилядолетен опит и е изключително ефективна. Терапията има не само общоукрепващ, но и изразен лечебен ефект, тъй като дава допълнително енергия на тялото, така че то да се справи успешно с болести, които са още в зародиш. Су-джок се прилага за поддържане на здравето, а също и след прекарани заболявания. Тя стимулира мощно имунната система, повдига общото енергийно състояние на организма.
Прилагането на Су-джок терапията е напълно безопасно. Тя може да се ползва без никакви притеснения и ограничения, защото нейното въздействие е винаги еднопосочно – към излекуване!
Су-джок е уникална лечебна процедура, отключваща собствения оздравителен потенциал на организма!