Хатха Йога

Хатха Йога

Хатха йога е третата степен по пътя на йога и е практика, която цели изграждане на физическа дисциплина, сила и издръжливост на тялото и ума.

В похватите на Хатха йога влизат асаните (стабилни и удобни физически пози) и пранаяма (съзнателно контролиране на дъха), които в комбинация с насочвана релаксация и концентрация на мисълта развиват у практикуващите осъзнатост, сила и гъвкавост.

Тя е чудесна практика за начинаещи. Редовното практикуване на Хатха йога дарява със здраве, спокоен ум и добро самочувствие.

йога за деца

 Йога FIT

 

Йога FIT или Йогалатес е уникална практика, съчетаваща древните знания на йога за човешкото тяло, съвременния метод за рехабилитация Пилатес и фит упражнения с насоченост за отслабване и поддържане на желаното тегло.

Съчетанието от статични йога асани и по-динамични упражнения води до изгаряне на мазнини. Акцентът е поставен върху проблемните зони на тялото – ханш, талия, корем и бедра, които отлично се стягат и оформят.
Акцентира се също върху техниката на движенията, култивира се енергията идваща от нашия център, като по този начин се спомага за подобряване на двигателните навици и общия тонус на тялото.
В практиката ще работим за стабилизиране и устойчивост на различни мускулни групи с подходящи упражнения с ниска и висока интензивност. По този начин издължаваме мускулите и изгаряме мазнини.
Комбинацията от тези упражнения не само ще ни даде сила, издръжливост и гъвкавост, но също така ще ни помогне да тонизираме и оформим своето тяло.
йога за деца

ИН Йога

Практиката Ин йога включва комплекс от бавни, предимно седящи и лежащи пози, които ни позволяват максимално разтягане и развиване на гъвкавостта, както и пози от стоеж, чиято цел е да тонизират мускулите в цялото тяло.

Целта на практиката е да осъзнаваме в дълбочина, както мускулите и ставите, така и тъканите от които сме изградени, като се насочваме към съединителната тъкан на бедрата, таза и гръбнака.

Ин йога е чудесно допълнение към по-динамичните стилове в йога, помагайки ни да достигнем дълбока вътрешна осъзнатост и фокус на ума.

йога за деца

Масаж на лице, шия и деколте

Козметичния масаж е процедура за запазване младостта и свежестта на кожата. Той е познат от дълбока древност и намира широко приложение в съвременната козметика.
Представлява съвкупност от различни по сила, посока и вид движения, с които се въздейства благоприятно на кожата, подлежащите мускули, мастната тъкан, съдове и нерви.
Целта на козметичният масаж е да подобри тургора на кожата, да тонизира мимическата мускулатура, да подобри кръвооросяването на кожата, да увеличи еластичността на съединителнотъканните влакна.
* Повишава тъканното дишане – при масажа кръвоносните съдове на кожата се разширяват и кръвообращението в дадения участък се засилва. Това подобрява храненето на тъканите, деленето на клетките и обновяването на епидермиса.
* Премахва подпухналостта – чрез масажа се усилва отокът на венозна кръв, подобрява се циркулацията на лимфата. Това допринася за извеждането на задържалите се течности, за изчистване на токсините и за премахване подпухналостта на кожата.
* Забавя процесите на стареене – масажът увеличава еластичността на тъканите и стимулира тяхната работа.
* Естествен фейслифт ефект – редовния масаж на лицето спомага за поддържане тонуса на мимическите мускули.
видове йога

Виняса Йога

Виняса е вид Хатха йога, която се отличава с плавното, подобно на танц преливане на асаните една в друга.

Преведен от санскрит, терминът означава свързване на дъха с движението, т.е. свързване на външния с вътрешния ни свят.

Чрез концентриране на вниманието върху дълбокото, диафрагмено (Уджай) дишане, практиката протича като медитация в движение, едновременно с това в тялото се генерира енергия, която се усеща под формата на топлина, разпалваща вътрешния огън, пречистващ телесните и психологически токсини.

Юмейхо

Биоакустична корекция

Биоакустична корекция (БАК) е метод на немедикаментозна неврорехабилитация, който има широко приложение при възстановяване на мозъчните функции при пациенти с невропсихиатрични нарушения с различна етиология (функционални нарушения на централната нервна система, последици от органични мозъчни увреждания, съдови заболявания на мозъка, последствия от невроинфекции. невротични, психосоматични заболявания и др.)

Какво да очакваме след курс БАК ?
* Възстановяване на нормалното състояние на централната нервна система ;
* Подобряване на психо-емоционалното състояние, настроението, повишената активност, намаляване на емоционалното напрежение и умора ;
* Нормализиране на съня и апетита, намаляване признаците на невротичност, депресия, агресивност и др.
* Подобряване на функционирането на сърдечно-съдовата система, нормализиране на кръвното налягане и др.
* Укрепване на имунитета ;
* Облекчаване на болката (главоболие при напрежение, функционални главоболия и ангинални болки с ангина, пекторис /гръдна жаба/ и миокарден инфаркт, други видове болки) ;
* Подобряване на метаболитните функции в тъканите и общата адаптивност на организмът ;
* Стимулиращо и възстановително (стимулиране на умственото и речевото развитие при деца със закъснения в речевото и психо-речевото развитие, ефективно възстановяване на речта и когнитивните функции след органично увреждане на мозъка и др.)
Юмейхо

Юмейхо

Юмейхо е съчетание от различни методи, техники и похвати, които целят да възстановят равновесието в тялото. Когато чрез юмейхо човек получи равновесие, това увеличава собствените му природни жизнени сили и като резултат стига до максимално възстановяване на организма.

Юмейхо се различава от всички останали познати методи по това, че се основава на теорията за центъра на тежестта, идеята за симетрия и равновесие в човешкото тяло.

Юмейхо е превантивен и възстановителен метод, който чрез омесване и притискане, наместване и фиксиране на костите, теглене, изправяне и вертикален натиск, предпазва от болести и постига висок възстановителен резултат.

В комбинация с йога, юмейхо се превръща в мощен инструмент за трансформация, не само на физическо, но и на енергийно ниво.

Юмейхо се предлага веднъж месечно, след предварително записване.

Юмейхо

Биорезонансна диагностика

Човешкият организъм като енергийно поле излъчва и абсорбира електромагнитни вибрации.
Биорезонансът използва усъвършенствани устройства, способни да събират вибрациите, излъчвани от клетките на тялото с помощта на електрод.
LIFE EXPERT PROFI е апаратура от последно поколение и е отлична възможност за проверка на здравния ви статус.
Диагностичното изследване включва:
* Определяне на функционалното състояние на 47 органа и системи.
* Aнализ на общото функционално състояние на 9 основни системи в организма – Кръвоносна, Белодробна, Храносмилателна, Отделителна, Ендокринна, Имунна, Опорно-двигателна, лимфна и Органи на главата.
* Степен на устойчивост към вредните фактори на околната среда.
* Вегетативна нервна система.
* Централна нервна система
* Степен на реактивност на организма.
* Информация на измененията в гръбначния стълб на базата на връзките между прешлените и съответстващите им органи и системи.
* Анализ на състоянието за захранващата енергийна система от 7 чакри.
* Анализ на 47 сегмента, свързани с съответните органи и системи на основата на биополето – аура;
* Определяне на патогенни натоварвания и интоксикации в целеви органи, свързани с инвазия на паразити – протозоа, вируси, бактерии, гъбички, хелминти.
* Определяне на биологична възраст и причини за преждевременно стареене.
* Анализ на показателите за процентното насищане на организма с витамини.
* Информация за наличие на токсини и токсични натоварвания.
* Информация за индивидуална хранителна непоносимост към определени продукти.
* Анализ за недостиг на аминокиселини.
* Информация за психо-емоционалното състояние и психосоматичен анализ.
* Запис на изследването и изпращане на файл с визуално изображение.
йога ащанга

Пауър йога

Пауър йога е модерен, осъвременен вариант на йога, създаден в САЩ на основата на Ащанга йога.

В пауър йога упражненията са динамични и не се следва определена последователност. Пауър йога дава много сила на тялото, гъвкавост, повече издръжливост, добра стойка, баланс и психическа устойчивост.Тя загрява мускулите, сухожилията и ставите, повишава имунитета, детоксикира силно, има топящ мазнините ефект, стяга тялото и много други.

Практикуването й осигурява пълно зареждане на тялото с енергия и сила.

Подходяща за здрави и активни хора, нуждаещи се от динамично физическо натоварване.

тай масаж

Абхианга

Абхианга е една от най-често прилаганите в Аюрведа мануални техники. Датираща от хилядолетия, това е практика за втриване на лечебни билкови масла.
Поемайки благотворната смес, тялото се чисти от мастноразтворими токсини, като по този начин повишава своята жизненост и имунитет.
Маслото се състои от взаимобалансиращи се една с друга билки, разтворени във висококачествен зехтин. Използват се целебните качества на ашваганда, брами, джинджифил, карамфил и женско биле (сладък корен).
Абхианга отстранява физически дискомфорт, подобрява циркулацията на кръвта, успокоява нервната система като намалява вредни стресови влияния. Тя отпуска, подхрана и витализира кожата и забавя процесите на стареене.
Релаксиращият ефект действа финно на дълбоки нива. Затопленото масло пречиства праничните канали и балансира енергийните центрове. Това подпомага възстановяването на вродения ни усет за взаимосвързаност и хармония.