Наталия - йога инструктор

Наталка

Срещнах Йога през 2005г. и веднага усетих, че отдавна съм носела нейното послание неосъзнато в себе си. Този път ме изведе до решението да завърша курс за инструктори към БФЙ и НСА през 2008г. Разширих интересите си към преподаване на хора от третата възраст, към съпричастност при приемане на Йога принципите от това поколение. Когато завърших курс ,,Йога за деца,, към БФЙ насочих поглед и към един друг свят – този на невинността и детското усещане на света. В този свят заедно сътворяваме единството между асаните и игрите.

Обаянието на Веданта , като наука за себепознанието, ме насочи към Арша ашрам в Керала – Индия, където завърших кратък курс по Ведическа психология, впечатлена от ашрамския живот и харизмата на учителя Харилал.

През годините интересите ми ме отведоха и към Аюрведа и по специално аюрведичната кухня, към връзката между съвременната психология и йога, към Мантра йога и Йога нидра. Преподавателската ми дейност е представена с практики за начинаещи и напреднали по системата Шивананда, включително очистителни и релаксиращи техники.

 

От началото на 2014г. съм председател на йога клуб ,,Вдъхновение,,. Неговата цел е да споделяме и да разпространяваме знанието за Йога.